جراحی کاشت دندان ، انواع ، مشکلات و هزینه
ایمپلنت دندان در سعادت اباد تهران – ایمپلنت های دندانی که امروزه می شناسیم ، در سال ۱۹۵۲ توسط جراح ارتوپدی سوئدی به نام Per-Ingvar Brånemark اختراع شد. این وسایل ، امروزه استاندارد مراقبت برای جایگزینی دندان های از دست رفته در دندانپزشکی محسوب می شوند. ایمپلنت دندانی یک وسیله جراحی است که در استخوان فک قرار داده می شود و در طول چند ماه با استخوان جوش می خورد. ایمپلنت دندان جایگزین ریشه دندان از دست رفته است. به نوبه خود ، این “ریشه دندان مصنوعی” برای نگه داشتن دندان یا بریج جایگزین عمل می کند. ایمپلنت دندانی که به استخوان فک چسبیده است
مشابه ترین وسیله به دندان طبیعی است زیرا بدون تأثیر بر دندانهای مجاور به خودی خود می ایستد و ثبات زیادی نیز دارد. فرایند همجوشی بین ایمپلنت دندان و استخوان فک را “ادغام استخوانی” می نامند. اکثر ایمپلنت های دندانی از تیتانیوم ساخته شده اند ، بدین ترتیب ، سیستم ایمنی بدن ، آنها را بعنوان اجسام خارجی ، شناسایی نمی کند. با گذشت زمان و پیشرفت فناوری و علم ، نتایج کاشت ایمپلنت دندان تا حدود زیادی بهبود یافته است. امروزه میزان موفقیت ایمپلنت های دندانی نزدیک به ۹۸ درصد است.
علل نیاز به ایمپلنت
از ایمپلنت های دندانی می توان برای جایگزینی یک دندان ، چند دندان یا همه دندان ها استفاده کرد. هدف از جایگزینی دندان در دندانپزشکی بازگرداندن عملکرد و زیبایی دهان و دندان است.
در مورد جایگزینی دندان ها ، به طور کلی ، سه گزینه وجود دارد:
- دستگاه دندانپزشکی متحرک (پروتز کامل یا پروتز جزئی)
- پل ثابت دندانی (سیمانی) ،
- کاشت دندان ( ایمپلنت )
پروتزها مقرون به صرفه ترین گزینه برای جایگزینی دندان ها هستند اما به دلیل ایجاد ناراحتی و وجود یک وسیله ی متحرک در دهان ، با اقبال زیادی روبرو نیستند . علاوه بر این ، دندان مصنوعی می تواند بر طعم و تجربه حسی فرد هنگام غذا خوردن ، تأثیر بگذارد.
تا چندی پیش ، روش پل درمانی دندان شایع ترین گزینه ترمیمی دندان بود ، اما در حال حاضر ، این جایگاه متعلق به روش کاشت دندان ( ایمپلنت ) است.. اصلی ترین عیب بریج ورک ، وابستگی به دندان های طبیعی موجود فرد ، برای حمایت از دندان های جدید است. ایمپلنت ها فقط توسط استخوان پشتیبانی می شوند و بر دندان های طبیعی اطراف تأثیر نمی گذارند. تصمیم گیری در مورد اینکه کدام گزینه برای شما مناسب است، به عوامل زیادی بستگی دارد. به طور خاص برای ایمپلنت دندان ، این عوامل عبارتند از:
- محل دندان یا دندان های از دست رفته
- کمیت و کیفیت استخوان فک در جایی که قرار است ایمپلنت دندان قرار گیرد
- سلامت بیمار
- هزینه
- ترجیح بیمار
یک جراح دندان ناحیه مورد نظر برای کاشت دندان را بررسی کرده و از نظر بالینی ارزیابی می کند که آیا بیمار کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت دندان هست یا خیر.
انتخاب ایمپلنت ، برای جایگزینی دندان مزایای زیادی نسبت به سایر گزینه ها دارد. ایمپلنت های دندانی از این نظر که می توانند دندان های از دست رفته را بدون تأثیر یا تغییر روی دندان های مجاور جایگزین کنند ، گزینه ی مناسبی هستند. علاوه بر این ، از آنجا که ایمپلنت های دندانی در ساختار استخوان ادغام می شوند ، بسیار پایدار هستند و می توانند ظاهر و احساس دندان های طبیعی را ایجاد کند.
انجام کلیه خدمات تخصصی دندانپزشکی، ایمپلنت، ارتودنسی، زیبایی، جراحی و درمانهای ویژه کودکان در کلینیک تخصصی دندانپزشکی دکتر دامغانی پور

انواع کاشت دندان و علت استفاده از آن ها
از نظر تاریخی ، دو نوع مختلف ایمپلنت دندان وجود دارد:
اندوستئال و ساب پریوستال
اندوستئال به معنای ایمپلنتی است که ” درون استخوان ” قرار می گیرد و ساب پریوستال به ایمپلنتی اشاره می کند که بر روی استخوان فک و در زیر بافت لثه قرار دارد. ایمپلنت های ساب پریوست امروزه دیگر به دلیل نتایج بلندمدت ضعیف تر ، در مقایسه با ایمپلنت های داخل استخوانی ، مورد استفاده قرار نمی گیرند.
در حالی که وظیفه اصلی ایمپلنت های دندانی جایگزینی دندان ها است ، در بعضی موارد ، ایمپلنت ها می توانند در سایر اقدامات دندانپزشکی کمک کنند. از ایمپلنت های دندانی به دلیل ثبات آنها می توان برای حمایت از یک پروتز متحرک استفاده کرد و بدین وسیله ، آن را ایمن تر و راحت تر کرد. علاوه بر این ، برای روش های ارتودنسی ، مینی ایمپلنت های دندانی می توانند به عنوان دستگاه های لنگر موقت (TAD) عمل کنند تا به حرکت دندان ها در موقعیت دلخواه کمک کنند.
این مینی ایمپلنت ها کوچک بوده و به طور موقت روی استخوان ثابت می شوند ، در حالی که به لنگر زدن برای حرکت دندان ها کمک می کنند. این ایمپلنت ها پس از مدتی برداشته می شوند.
برای بیمارانی که به دلیل پوسیدگی یا بیماری لثه ی قوس بالا و/یا پایین ، تمام دندان های خود را از دست داده اند ، گزینه ای برای ارائه ی یک پروتز بسیار پایدار و راحت ، با استفاده از حداقل تعداد ایمپلنت در دسترس است. یکی از این مثالها تکنیک “All-On-4” است که توسط سازنده ایمپلنت Nobel Biocare نامگذاری شده است. این تکنیک نام خود را از این ایده گرفته است که می توان از چهار ایمپلنت برای جایگزینی همه دندان ها در یک قوس (بالا یا پایین) استفاده کرد. ایمپلنت ها در مناطقی با استخوان های قوی و محکم قرار می گیرند و یک دندان مصنوعی نازک در محل خود پیچ می شود.
تکنیک All-On-4 روشی را برای جایگزینی دندان ها ارائه می دهد که در مقایسه با روش های قدیمی تر و پروتزهای سنتی ( دندان های مصنوعی متحرک) ، پایدار است (قابل جابجایی نیست) و از لحاظ ظاهری نیز ، مانند دندان های طبیعی به نظر می رسد. بدون تردید ، استفاده از ایمپلنت های دندان پزشکی ، گزینه های درمانی بیشتری را برای جایگزینی دندانهای از دست رفته ارائه میدهد ، روش هایی با ثبات و طولانی مدت ، که به بهبود سلامت دهان و دندان نیز کمک می کند.ایمپلنت دندان در سعادت اباد تهران